Dette website er en del af folkedrab.dk Kontakt Hvem er vi Sitemap Lærervejledning Opgaveoversigt
Søg
Forside
Benægtelse af Holocaust Dansk Institut for Internationale Studier

Test din viden
Folkedrab
Folkedrab
Forside>Hvem benægter Holocaust?>Danske benægtere – oversigtPrint

Danske benægtere


Her finder du er oversigt over nogle af de mest indflydelserige benægtere i Danmark.

Dansk Selskab for Fri Historisk Forskning


Danmarks største benægternetværk, der blev stiftet i efteråret 1997 og nedlagde sig selv i januar 2013. Netværket havde til formål ”systematisk at sprede kendskabet til revisionismen”, stoppe ”undertrykkelse af fri forskning” og gøre opmærksom på ”statsstøttede løgne”. Selskabets stiftere kom først og fremmest fra miljøet omkring det opløste parti ”Fælleslisten mod Indvandringen”. I de sidste år netværket var aktivt henvendte det sig flere gange direkte til danske skoleelever og studerende med sit budskab.
Læs mere
 

Christian Lindtner - benægteren der ændrede mening


Christian Lindtner var i årevis en af de vigtigste ”revisionister” herhjemme. Han er uddannet dr.phil. og tidligere lektor ved Københavns Universitet. Lindtner var den benægter, som har haft størst succes med at komme til orde i de danske medier, og han deltog som den eneste dansker ved den kontroversielle konference "The International Conference to Review the Global Vision of the Holocaust", der foregik i Iran 2006. I 2011 skete der et skifte i Lindtners tilgang til Holocaust, og han åbnede bloggen Holocaust denial is Chutzpah, hvor hans budskab er, at Holocaust-benægterne misfortolker og ignorerer kildemateriale, som uomtvisteligt beviser, at Holocaust fandt sted. Det står uklart, i hvilket omfang han trækker sine tidligere ytringer tilbage, men hovedbudskabet er klart: Holocaust fandt sted. På internettet findes stadig Christian Lindtners tidligere tekster.
Læs mere

Ole Kreiberg


Pressetalsmand for Dansk Selskab for Fri Historisk Forskning. Han er også indehaver og redaktør af den stærkt nationalistiske webside patriot.dk. Artiklerne på websiden er primært af racistisk karakter, men der findes også benægtende påstande om Holocaust. Kreiberg har desuden været med til at oversætte forskellige ”hovedværker” inden for Holocaust-benægtelsen.
Læs mere.

Patriot.dk


Patriot.dk er en dansk webside, bestyret af Ole Kreiberg, som også er en af ankermændene bag Dansk Selskab for Fri Historisk Forskning. Emnerne på websiden er først og fremmest systemkritik, ytringsfrihed, ”revisionisme” og raceideologi, men websiden huser også en stor database af benægterartikler på både dansk og engelsk.
Læs mere.
 

Erik Haaest


Dansk journalist, redaktør og forfatter. Haaest er først og fremmest konspirationsteoretiker, og Holocaust-benægtelse er blot én blandt mange konspirationsteorier, han gennem tiden har fremført. Han beskriver sig selv som "tabernes skribent" og har som mission at fortælle de historier, ingen andre vil fortælle, fordi de er "for politisk betændte."
Læs mere

Daniel Carlsen

I 2008 var Carlsen og den 84-årige jøde Zygmunt Gross i Auschwitz med Nyhedsavisen, hvor Carlsen konsekvent afviste Gross’ oplevelser som fange i lejren. Carlsen har været voldsomt eksponeret i de danske medier, hvilket bl.a. skyldes hans vilje til offentligt at ytre sig kontroversielt, aggressivt og racistisk – herunder benægte Holocaust.
Læs mere.

Knud Bjeld Eriksen


Advokat, tidligere medlem af Den Danske Forening og udgiver af det antisemitiske internettidsskrift Dronten. Han står også bag den antisemitiske webside mosaisk.com og argumenterer for, at der findes en jødisk verdenskonspiration – herunder "Løgnen om Holocaust". Han har også skrevet tekster til Dansk Selskab for Fri Historisk Forsknings webside og holdt taler og foredrag for selskabet.
Læs mere.

Samisdat


Samisdat er en dansk webside, som styres af ægteparret Marianne Herlufsdatter og Lars Thirslund. Websiden er den elektroniske version af pamfletten Vestlig Samisdat, der sidst udkom i 1999. På websiden kan man bl.a. læse om parrets holdninger til jødedom, kristendom og Holocaust.
Læs mere.

Balder Blog


Balder Blog indeholder en omfattende samling af højreekstremistiske og antisemitiske artikler, kommentarer, tv-klip m.m. På siden henvises der hyppigt til andre lignende websider og blogs, herunder også sider med Holocaust-benægtende indhold. Bloggen bliver opdateret løbende og indeholder et miks af antijødisk, antimuslimsk og højreekstremistisk materiale.
Læs mere.

Bo Warming

Bo Warming er tidligere folketingskandidat for Fremskridtspartiet, og han har en mening om stort set alt. Han er særdeles kontroversiel i sine udtalelser og benægter bl.a. Holocaust. Warming er ydermere en af de få danskere, der er blevet dømt for overtrædelsle af den såkaldte racismeparagraf.
Læs mere.

 


Til top

Nynazistisk løbeseddel
Nynazistisk løbeseddel, der advarer mod 'jødisk hjernevask' i forbindelse med en udstilling om Anne Frank. klik på billedet for større version


Dansk Institut for Internationale Studier
Østbanegade 1172100 København Øtel: +45 32 69 87 87fax: +32 69 88 00
folkedrab@diis.dk